Şirin Köy 'ŞİRİNCE'

12:17 Uçurtmanın Keşfi 0 Comments



Evlerinin mimari yapısı, evlerde üretilen meyve şarapları ve sunduğu yaşam tarzı ile görülmesi gereken bir yer Şirince,Biz kafa dinlemek istediğimizde sakin ama bir yandan da hareketli yerleri tercih ederiz. Öyle bomboş sokaklar, aşırı dinginlik bizim pilleri dolduracağına emer bitirir. Eğer siz de bizim gibiyseniz, Şirince’nin oya gibi tarihi dokusu, trafiğe kapalı sokakları, tezgah başında dikiş nakış satan güleç şalvarlı teyzeleri, insanın reset düğmesine basan şarapları, size de iyi gelebilir gelebilir.




Kıyamet efsanelerinden tanıdığımız bu küçük Rum köyünü yakından görmek, taş binalarını fotoğraflayıp lezzetlerinden tatmak hayatınızın bir kesitinde yaşamanız gereken güzelliklerden olacağına inanıyorum zannımca.



Şirince Köyü’nün girişinde sarı papatyalardan yapılmış taçlar ve köy ahalisinin el emeği bez bebekler karşılıyor bizleri. Pulları deniz kızı gibi ışıl ışıl, gölgede bile parlayan küçük bez bebekler bir arada bir tablo kadar güzel.El örmesi patikler, şallar, bez elbiseler Şirince Köyü’nün doğal güzelliğine ait birer parçaydılar sanki. Köy halkının yaşayışını, kültürünü yansıtan, oradan bir Şirince hatırası alıp evlerinde baktıkça yaşatmak isteyenler için yapılmışlar izlenimi verdiler bana…




Şirince’nin nesi ünlüdür derseniz eğer, enfes meyve şarapları, leziz zeytinyağı ve nar ekşisi, kokusu tadı damağınızda kalan dağ kekiği, mis gibi tarhanası ve doğal kalıp sabunları ilk aklıma gelenler



Taş evlerin yanından geçerken uzansanız yaşanmışlığın izlerine dokunabilecek gibi hissediyorsunuz. Güneşin değdiği tozlu sokakları adımlayarak daha da tepelere tırmanıyorsunuz.
Taş evlerin yanından geçerken uzansanız yaşanmışlığın izlerine dokunabilecek gibi hissediyorsunuz
Olur da yolunuz düşerse bu büyülü köye uğramadan gitmek biraz ayıp olur...





0 yorum: