GÜNEY İNGİLTERE GEZİSİ

08:16 Uçurtmanın Keşfi 0 Comments

 BOURNEMOUTH       

İngiltere'nin güney sahilinde Dorset bölgesinde bulunan Bournemouth, uzun kumsalları, güzel iklimi renkli restoranları,  güvenli yapısı ve İngiltere'nin diğer şehirlerine nazaran daha ekonomik olması sebebiyle öğrencilerin tercih ettiği şehirlerin başında gelir. 180.000 nüfuslu bir şehirdir. Londra'ya, tren ile 1.5  ve otobüs ile yaklaşık 2.5 saat  mesafededir. Bournemouth'dan diğer şehirlere ulaşım oldukça rahattır. 

İklimi

Bournemouth'un yazları ortalama sıcaklığı 21 °C, kışları ortalama sıcaklığı ise 7 °C'dir. Bournemouth ikliminin İngiltere'deki diğer şehirlere nazaran daha ılıman olması sebebiyle genellikle emekli olan insanların ve tatil maksadıyla gelen turistlerin tercih ettiği bir şehirdir. İngiltere'nin diğer şehirleriyle karşılaştırıldığında iklimi daha yaşanabilir olduğu için  dil öğrenimi sebebiyle gelen öğrenciler de tercih etmektedirler.

Mimari Yapısı


Bournemouth'un mimari yapısı ise 19.yüzyıla dayanan Victorian tarzı bozulmadan günümüze kadar doğal yapısını  korumuştur. Victorian evler sanayi devrimi sırasında ortaya çıkmıştır. Victorian evler belli bir kurala bağlı kalmaksızın inşa edilirler. Bu yüzden evler tamamen dönemin mühendislerinin ve mimarlarının hayal güçleri ile çok çeşitlilikte inşa edilmiştir.

Ulaşım İmkanları

Uluslararası tatil beldesi olması dolayısıyla kendi havaalanı da olan Bournemouth, uçaktan indikten sonra şehre 10 dakikada ulaşabilme imkanı sağlamaktadır. Türkiye'den daha sık sefer yapılan Southampton Havaalanı ise şehre yaklaşık 1 saattir ve düzenli tren seferleri mevcuttur. Londra şehir merkezine yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta olan Bournemouth'ta şehir içi ulaşımda genellikle bisiklet ya da düzenli otobüsler kullanılmaktadır.

Turistik Yerler

Bournemouth Sıcak Hava Balonu 

Bournemouth sıcak hava balonuyla şehri kuş bakışı izleyebilirsiniz. Yaklaşık 150 metreye kadar havalanan balon ile eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. 

Bournemouth Akvaryumu


150'den fazla balık çeşidiyle dünyanın farklı yerlerinden getirilen balıkları görebilirsiniz. Balıkların haricinde omurgasız hayvanlar, sürüngenler ve kuşları farklı hayvan türleriyle görebilirsiniz.

Bournemouth Sahil Şeridi


*Bournemouth sahil şeridi ünlü sahil festivallerinin yapıldığı bir sahildir. Sahilde bulunan renkli kulübelerden satın alarak eşyalarınızı koyabilirsiniz.








*Bournemouth'un dalgalı denizinde sörf yapabilirsiniz.





          Jurassic Coast

Bournemouth'a yaklaşık 1 saat mesafede bulunan Jurassic Coast'a gidip eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Jurassic Coast'ta bulunan fosiller ve taşlarla bilim insanları dünyanın oluşumunu izleyebilmektedirler. Jurassic Coast'ta bulunan uçurumlar ve sahiller sayesinde bu bölgenin doğal oluşumunu görebiliyoruz.




*Durdle Door, Jusrassic Coast'ta bulunan doğal bir kireç taşı kemeridir. 


                                                           







*Denizin aşındırıcı etkisine dayanamayan kaya parçalarının kopması sonucu kemer şeklini almıştır.





          

          Stonehenge

Neolitik taş devri ile bronz çağı arasında yapıldığı düşünülen bir anıttır. Kelt rahipleri tarafından dini törenlerde kullanıldığı düşünülen bir anıttır.




*İngiltere'nin güneyinde yer alan güzelliklerinin paylaşıldığı bu yazı umarım sizin için yararlı ve keyifli olmuştur. Okuduğunuz için teşekkürler... 😊

0 yorum: