ANTALYA'NIN İNCİSİ " DEMRE "

12:15 Uçurtmanın Keşfi 0 Comments



Antalya şimdi nasılda güzeldir diyenlerin o meşhur sıcacık kumsalından vazgeçemeyenlerin uğrak noktası Demre. Tarihiyle ne kadar etkileyici olsa da hem tarihi geçmişini hem de buradaki aktivitelerinden yararlanmak için gelenler oldukça fazla. 




Demre için öncelikle kısaca şunu diyebilirim ki huzur, tarih, mis gibi hava iç içe geçmiş.




Demre'nin en öne çıkan özelliği yılbaşılarının vazgeçilmezi Noel Baba'nın buralı olması. İşin ilginç
yanı Ruslar yılın belirli dönemlerinde buraya gelip Noel Baba Kilisesi'nde yedi kere tavaf edip hacı olduklarına inanıyorlar. Sırf bu yüzden gelirini kendileri karşılayarak Noel Baba heykeli yaptırmışlar. 



Kekova

Antalya'ya giden tatilcilerin uğramadan dönemediği kayalıklar üzerine kurulmuş bir yer Kekova. Konaklamak için lüks otelleri yok ama pansiyonları var. Karadan ulaşım yok buraya. Kekova'ya gitmek için tekneleri kullanabilirsiniz. Yer kaymaları ve depremden etkilenmiş olacak ki göreceğiniz Dolkisthe Antik Kenti sular altında kalmış. Ama o kadar berrak bir suyu var ki bu antik kenti bu şekilde de görmek mümkün. Yemyeşil doğası ve masmavi sularıyla tablo gibi desem yeridir.

 Myra

Demre merkezinde Likya'ya ait bir liman kentidir Myra. Noel Baba'nın memleketi diyebilirim. Günümüze kadar bozulmadan gelebilen kaya mezarlarını ve antik tiyatroyu görmelisiniz.







Demre'nin başlıca geçim kaynağı tarım ve turizmdir. Nisan ayının başlarında Demre'ye giderseniz portakal çiçeklerinin kokusuyla büyülenirsiniz.





 Demre’de ne yenir?

Demre’de yemek molası vermek için en uygun yer Çayağzı mevkii. St. Nikolas Kilisesi çevresindeki restoranlar. Simena çevresinde de bir sürü restoranlar var.                                                                           

0 yorum: